Nlpingreece

 
the Hero's Journey - a journey to self-discovery

πώς κάποιος μπορεί να στήσει τη ζωή του πάνω σε μια ωραιότερη, ποιοτικότερη και πληρέστερη εκδοχή του εαυτού του...


 

Κάποιες φόρες, ένας στόχος είναι ανέφικτος, όχι λόγω έλλειψης συμβατικών δεξιοτήτων, αλλά γιατί το άτομο ίσως να χρειάζεται να εξετάσει την επίδραση εσώτερων παραγόντων, “Inner Game”, και την μετατόπιση εδραιωμένων αντιλήψεων.

  

Αποτελεί «σημείο κλειδί» το να μπορεί να μάθει κάποιος να διαχειρίζεται με εξαιρετική επιδεξιότητα και άνεση το εσωτερικό περιβάλλον, δηλαδή τις εσώτερες διεργασίες σκέψης - «inner game» - προκειμένου να μπορεί να πορευτεί και να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτό που αποκαλείται «outer game» - δηλαδή τις ενέργειες και τις συμπεριφορές που απαιτούνται, για να ανταποκριθεί στο εξωτερικό περιβάλλον και σε συνθήκες πολυπλοκότητας, αβεβαιότητας και αντίστασης.

 Αυτό το πρόγραμμα παρουσιάζει στους μετέχοντες πώς κάποιος μπορεί να αποκτήσει επίγνωση εκείνων των στοιχείων μέσα του που συντελούν στην μοναδικότητά του και του δίνουν πληρότητα,  να εντοπίσει τι αλλαγές χρειάζεται για να αναδείξει το δυναμικό του, να αποδεσμευτεί από παλιές πεπατημένες στάσεις, αντιλήψεις και να ανακαλύψει πώς να στήσει τη ζωή του πάνω σε μια ωραιότερη, ποιοτικότερη και πληρέστερη εκδοχή του εαυτού.

 Η μελέτη των ανθρώπων ως προς το πώς εντοπίζουν και αξιοποιούν το πλήρες δυναμικό τους κατά τη διαδικασία εκπλήρωσης σημαντικών στόχων τους, ρίχνει φως σε τομείς στους οποίους χρειάζεται να επικεντρωθούμε, ώστε να αναπτύξουμε εκείνα τα απαραίτητα επίπεδα ευελιξίας και ικανοτήτων, για να μπορούμε να προχωρούμε σε νέα πεδία τόσο μέσα μας όσο και έξω από εμάς  (εσωτερικές και εξωτερικές αναζητήσεις) και να αντιμετωπίζουμε όποια εμπόδια εγείρονται στη διαδρομή.

 

 Τι είναι το Hero’s Journey

 Το “Hero’s Journey” είναι ξεκάθαρα μια αλληγορία / ένας παραλληλισμός που αποτυπώνει σε πολύ μεγάλο βαθμό την πραγματικότητα την οποία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι, καθώς αναζητούν τρόπους να χαράξουν το μονοπάτι τους προς την επιτυχία και να αντιμετωπίσουν τις όποιες συνθήκες αβεβαιότητας κατά τη διαδικασία των διαφόρων αλλαγών.

 Με στόχο την μεταμόρφωση, εξέλιξη, και αφύπνιση των δυνατοτήτων μας, το πώς ο καθένας αντιλαμβάνεται τον εαυτό του- δηλαδή το ποιοί είμαστε, τι κάνουμε, τι έχουμε- χρειάζεται να διευρυνθεί. Το “Hero’s Journey” ξεδιπλώνει μια διαδρομή που στοχεύει στο να αναθεωρήσουμε τον τρόπο που σκεφτόμασταν και χειριζόμασταν τους περιορισμούς μας, να αποδεσμευτούμε από παλαιότερους τρόπους σκέψης, να βγούμε από στεγανά μας και να μυηθούμε σε κάτι ολοκληρωτικά καινούργιο, αυτό που ο  ανθρωπολόγος Gregory Bateson αποκάλεσε “Learning IV” (Μάθηση IV).

 Η διαχείριση των εσώτερων παραγόντων «inner game», είναι καταλυτικό σημείο σ αυτή τη διαδρομή  - αυτό που ο Joseph Campbell αποκάλεσε “Hero’s Journey” - προς την προσωπική ανάπτυξη για την απόκτηση μιας γεμάτης με νόημα ζωής.  

 Ο Joseph Campbell έψαξε για συνδέσεις ανάμεσα στις μύθους και τις ιστορίες μεταμόρφωσης, οι οποίες δεν περιορίζονται από πολιτισμικά πλαίσια. Ο ίδιος εξέτασε «ταξίδια» ηρώων μέσα από την ιστορία και τη μυθολογία, οι οποίες κάλυπταν όλες τις εποχές, τους πολιτισμούς, τις θρησκείες τα γένη και τις γενιές.  Η κεντρική ιδέα στο “Hero’s Journey” είναι να προσφέρει έναν αποτελεσματικό χάρτη καθορισμού πορείας για τη διαχείριση των προκλήσεων που αφορούν σε μια αλλαγή, και συγκεκριμένα στην αλλαγή σε επίπεδο ταυτότητας.

 «Κάποιος που επεξεργάζεται καταστάσεις από μύθους στο μυαλό του, μπορεί να παραλληλίζει και να καλύπτει περιπτώσεις στη πραγματικότητα του. Αυτό του δίνει τη δυνατότητα να ταυτίζει όψεις της ζωής του με το μύθο και να αντλεί μέσα από το μύθο ερμηνείες για τη ζωή του» (Joseph Campbell, σε συνέντευξη που έδωσε στον Michael McKnight, “Elders and Guides”, Parabola, vol. V, No. 1, February 1980, p.59) 

 

 Στόχοι του Hero’s Journey

Tο πλαίσιο του προγράμματος στο Hero’s Journey εστιάζει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, στην αναζήτηση και στην αναγνώριση της βαθύτερης και εσώτερης ταυτότητας του ατόμου.

Oι μετέχοντες αναγνωρίζουν τη μοναδικότητα τους, την προσωπική τους ταυτότητα και το δυναμικό τους, και εντοπίζουν ποιες αλλαγές μπορούν να κάνουν, ώστε να αναδείξουν τις δυνατότητές τους και να προσεγγίσουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στη ζωή τους.

 

 Θα έχετε τη δυνατότητα: 

  • να εξετάσετε ποιοι εσωτερικοί παράγοντες δίνουν ώθηση στην πρόοδο και στην επιτυχία την οποία μέχρι τώρα ούτε καν μπορούσατε να ονειρευτείτε  ή μπορεί και να ζηλεύατε σε κάποιους άλλους
  • να επαναπροσδιορίσετε τις δικές σας εσωτερικές συγκρούσεις που αντιπροσωπεύουν μεγάλο μέρος των προσπαθειών σας χωρίς αποτέλεσμα
  • να εμβαθύνετε σε ανεξερεύνητα πεδία και να αναδιαμορφώσετε την ποιότητα σκέψης σας, για να φέρετε σε πέρας και αποτελεσματικά σημαντικούς στόχους στη ζωή σας
  • να ανακαλύψετε εφόδια που δεν είχατε επιστρατεύσει ή μπορεί να μην είχατε την παραμικρή ιδέα ότι υπήρχαν και ήταν διαθέσιμα και να περάσετε το κατώφλι που οδηγεί σε νέα πεδία και αλλαγές
  • να αποκτήσετε μια σειρά από εργαλεία που θα βοηθήσουν να κάνετε την υπέρβαση σε τομείς της ζωής σας, να κρατήσετε τις αλλαγές που θα προκύψουν
  • να βάλετε σε εφαρμογή νέα ξεκινήματα και ταξίδια, να ανακαλύψετε νέες ευκαιρίες και
  • να εξελίξετε τη ζωή σας

 

nlpingreece® 
www.nlpingreece.com | info@nlpingreece.com

Αν εντοπίσετε κάποιο λάθος στο site ή κάποιο link που δεν λειτουργεί σας παρακαλούμε επιλέξτε το και στείλτε το στο email διαχείρισης info@nlpingreece.com

 

Πότε;
29 Σεπ. - 01 Οκτ. 2017

 

Πού;